Nyheder

3 gode tips til årets julefrokost

Vintermånederne er allerede begyndt at så småt melde deres ankomst. Det betyder, at der snart venter mange julefrokoster over hele landet – hvor alkoholen skal flyde og de festlige bølger går højt.

Men hvad skal man egentligt huske som virksomhed, når man arrangerer en sådan julefrokost?

Inviter i god tid

Når der skal holdes julefrokost i firmaet, er det som regel til stor begejstring for de ansatte. Det er altid ekstra sjovt at mødes under de uformelle rammer, hvor der er mulighed for at have det sjovt i hinandens selskab. Netop fordi de fleste gerne vil være med til en sådan fest, der har stor betydning for det sociale fællesskab på arbejdspladsen, er det vigtigt at sende invitationerne ud i ordentlig tid. Husk på at november og december er måneder, hvor folk har travlt. Ved at invitere i god tid kan du få flest muligt medarbejdere med. Det vil de sætte pris på.

Sørg for at cheferne trækker sig tilbage

Det er naturligvis vigtigt, at cheferne og lederne er med til festen. Det er vigtigt, at de også bliver set i et lidt mere uformelt lys, og ikke fremgår helt stivnakkede. Men! Når det så er sagt, så vil det typisk også gøre stemningen en smule mere formel i det, eftersom der er en forskel i ”magten” blandt de helt almindeligt ansatte go cheferne. Cheferne bør derfor trække sig relativt tidligt tilbage og give plads til at de ansatte kan slå sig ordentligt løs.

Desuden er det ofte ikke en god idé, at chefer og ledere ender på slap linje, fordi det kan gøre skade på den måde en medarbejder ser lederskikkelsen på. Måske mister lederen eller chefen ligefrem sin autoritet. Derfor bør man være bevidst om, at man udfylder en rolle, hvor man ikke kan være alles bedste ven og derfor også må være den, der trækker sig tidligere tilbage fra festen.

Vær opmærksom på, at dine ansatte kommer sikkert hjem

Dine medarbejdere er naturligvis voksne mennesker. Men når man som virksomhed inviterer, har man også en forpligtelse for at sørge for, at alt forløber sikkert.

Især hvis julefrokosten afholdes væk fra virksomhedens domicil er det en god idé med leje af bus, så man kan fragte de ansatte afsted, uden at de må medbringe deres egen bil. Ligeledes er det en god idé at fragte dem sikkert hjem på et fast aftalt tidspunkt. Er det tidspunkt ikke noget, som den enkelte ansatte vil overholde, kan de give besked om, at de bliver eller selv tager videre et nyt sted hen.                                                  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *