Nyheder

Det kan du bruge sandblæsning til

Når man taler om sandblæsning i dag, er det ofte til enten murværk eller metal. Og selvom man måske ikke forbinder sandkorn med det, er formålet faktisk at slibe og rengøre de objekter, som man skal viderebehandle.

Sandblæsning har dog ikke nødvendigvis kun med sand at gøre. For selvom navnet antyder, at det er en proces, der involverer sand, så kan det sagtens være aktuelt at bruge glasperler, knuste valnøddeskaller, soda etc. afhængigt af opgavens mål, hvormed der menes den hårdhed eller blødhed, der skal slibes med. Slibningen foregår ved hjælp af trykluft, hvormed man blæser sit slibemiddel ud på materialet. Resultatet dikterer derfor, om man bruger det ene middel frem for det andet – og ikke økonomi. Der er nemlig stort set en ensartet pris forbundet med midlerne, om end soda kan blive en smule dyrere.

Eksempler på hvor sandblæsning bruges

Hus

Hvis du bor i et hus, hvor du skal have renset murværket, er det en helt almindelig metode at bruge sandblæsning dertil. Sandkornene vil slibe muren ren, så den er til at arbejde videre med, hvis den f.eks. skal renses med syre og vandskures eller lignende.

Køretøjer

Sandblæsning af metal er meget almindeligt anvendt i industrien. Dette skyldes i høj grad, at man bruger sandkornene til at rense med forud for lakeringer. På den måde bliver metallet helt rengjort og lakken binder bedre, hvilket giver et stærkere produkt.

Af samme årsag bruges sandblæsning til at rense karrosseriet på biler eller motorcykler, inden de får den videre lakbehandling.

Møbler

Hvis du er træt af mørklakerede møbler eller dine møbler måske har fået et gråt skær eller på anden vis ser gamle ud, kan du faktisk redde dem med sandblæsning. Det foregår ved at fjerne overfladen (skidtet eller lakken) med sandblæsning – hvilket virker på både lak, maling og bejdse.

Din sandblæser klarer det hele, så møblerne bliver flotte at se på igen. Du kan sandblæse større møbler, køkkenlåger, døre og meget mere, som du efterfølgende kan behandle med olier, voks, sæbe etc. for at opnå det ønskede resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *