Rejser

Få mest ud af turen til Grækenland

Mange mennesker bruger usandsynligt meget tid på at arbejde. Derfor ser de fleste af os også frem til de perioder, hvor vi endelig kan holde fri. 
 Ser du frem til en snarlig ferie? Og har du besluttet dig for at holde ferie Grækenland? Nedenfor giver vi dig fem tips, som kan hjælpe dig med at få allermest ud af turen. 

Undgå højsæsonen 

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé, at du forsøger at undgå højsæsonen, der løber fra slutningen af juli til slutningen af august. I denne måned når temperaturen typisk mere end 30 grader, og ofte vil der også være rigtig mange mennesker i både Grækenlands større byer og på de små øer. Se om du kan lægge din ferie, så du for eksempel tager afsted i maj måned. Temperaturen vil på dette tidspunkt være til at holde ud, og du vil i højere grad kunne besøge de destinationer, du er nysgerrig på uden at drukne i menneskemængder. 

Læs op på historien 

Grækerne har én af de ældste civilisationer i verden. Og den græske historie er rig på både kunst, filosofi og en fantastisk mytologi. Hvis du gerne vil have så meget ud af din ferie i Grækenland som muligt, bør du overveje at læse lidt op på landets historie, før du tager afsted. 

Lær nogle fraser 

Generelt set forventer grækere ikke, at folk udefra taler deres sprog. Dog bliver de altid glædeligt overraskede, hvis du for eksempel formår at spørge om vej eller bestille et måltid på græsk. Lærer du et par fraser hjemmefra, vil det både være nemmere og sjovere for dig at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Køb en bog med de mindst almindelige fraser og tag den med dig på dine dagsture. 

Besøg hovedstaden 

Der findes mange oplagte rejsedestinationer i Grækenland. Men uanset hvad du ellers planlægger at besøge på din tur, bør du sørge for ikke at gå glip af Athen. Arkæologiske attraktioner som Akropolis og Parthenon er det hele værd. Og du kan nemt finde en guide, som fortæller dig om arkitekturen, som du udforsker den. 

Spis som en lokal 

De fleste storbyer har pizzeriaer og andre fastfood-tilbud. Men når du besøger Grækenland, kan du med fordel gøre dig selv den tjeneste at spise som en lokal. Lig mange andre middelhavskøkkener er det græske køkken særligt baseret på hvede, olivenolie og god vin. Brug eventuelt lidt tid på at researche dine madmuligheder på den valgte destination, før du tager afsted. Så er du sikker på madoplevelser langt ud over det sædvanlige under din ferie i Grækenland. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *