Nyheder

Læg planer for din have allerede nu

Selvom det stadig er meget koldt udenfor, så er det faktisk ved at være tid til at tænke på, hvordan året have skal se ud. For en ting er, at det kan tage noget tid at beslutte sig for, hvilke nye planter der skal flytte ind, men der skal også være tid til at få dem købt og bestilt, så de kan komme i jorden på det rigtige tidspunkt.

Tag dig godt af din hæk

Udover at du skal finde frem til det nye planter, så skal ud også huske at tage dig godt af de planter du allerede har. Eksempelvis så skal du i foråret begynde på ligusterhæk beskæring. Det er vigtigt at man får beskåret sin hæk hvert år, da den ellers kan få svært ved at blive pæn og tæt. En lille ting man skal er at man ikke bør klippe den i toppen før den har noget den ønskede højde, da dette nogle gange stopper væksten opad. Dog er det nødvendigt at klippe den i toppen på et tidspunkt, så den bliver dejlig tæt.

Plant det du godt kan lide at spise

Noget der er en sikker vinder at have i en have, er spiselige planter. Det er ligegyldigt om det er fordi du selv elsker at spise dem og lave mad med dem, eller om du har børn der godt kan lide at plukke dem. Det er bare fedt med hjemmedyrkede råvarer.

Er du for eksempel glad for hindbær, så findes der faktisk rigtig mange forskellige typer af hindbær. Både når det kommer til farve, men også i forhold til hvornår på sommeren de er modne. Dermed kan du få mulighed for at skabe den bedste og længste hindbær sæson, ved at have nogle forskellige buske stående i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *