Uncategorized

Sådan kan en psykoterapeut hjælpe dig

I dag er der mange mennesker, der går og har ondt i livet. Det er naturligvis en del af livet, at det går op og ned. Men derfor kan det godt være svært, hvis du føler, at du står alene. Eller at der ikke er nogen, der helt forstår dig. Eller måske endnu værre – du føler ikke, at du forstår dig selv længere. 

I så fald kan du have glæde af at besøge en psykoterapeut. Det er en person, der har uddannet sig i at forstå mennesker og deres psyke. Derfor er de i stand til at lytte til dig og hjælpe dig med at forstå – og måske endda ændre, hvis det er nødvendigt. Hvis du bor i Københavnsområdet, kan du finde en god psykoterapeut København hos The Praxis 

Disse udfordringer kan en psykoterapeut hjælpe dig med 

Hvis du oplever, at dit liv er blevet mere svært end du selv kan håndtere, kan du altid kontakte en psykoterapeut. Derfor er det heller ikke muligt at opliste alle de ting, som en psykoterapeut kan hjælpe dig med. Der er nemlig mange forskellige udfordringer og livssituationer, hvor du kan drage fordel af at snakke med dygtig terapeut. Det kan blandt andet være: 

  • Efter et samlivsbrud 
  • Under arbejdsløshed 
  • Under en sygemelding 
  • Under en nærtståendes sygdomsperiode 
  • Efter en nærtståendes dødsfald 

Men det er bestemt ikke begrænset til disse situationer. Hvis du oplever vanskeligheder i dit liv, som du gerne vil drøfte med en fagperson, kan du altid tage kontakt til en psykoterapeut. Der er ganske enkelt ikke nogle udfordringer, der er for små eller irrelevante. Hvis det føles relevant for dig, så er det også relevant. 

Find en terapeut, som du har en god kemi med 

Der findes mange psykoterapeuter. Derfor kan det måske også virke uoverskueligt for dig at finde den rigtige. Der findes forskellige former for retninger inden for psykoterapien. Derfor bør du helt klart vælge en psykoterapeut, der har en retning, som ræsonnerer med dig og dine overbevisninger. 

Derudover er det også vigtigt, at du både og psykoterapeuten har en god, personlig kemi. Du skal føle dig tryg ved vedkommende og tryg ved at åbne dig op til ham eller hende. 

Sådan foregår selve terapien 

Når du tager til psykoterapi, handler det om dig. Derfor er det også dig, der sætter udgangspunkt. Du bestemmer hvilke udfordringer, der skal tages hul på, og hvad du gerne vil snakke om. 

Under selve terapiformen er der sjældent fokus på fortiden. Det er kun, hvis elementer fra fortiden er relevante for dig nu. Alle mennesker har nemlig brug for at forstå deres fortid, hvis de også skal forstå deres nu- og fremtid. 

Terapien vil også have fokus på, hvordan du kan skabe ændringer i fremtiden. Og ikke bare hvilke som helst ændringer. Terapeuten er der nemlig for at hjælpe dig med at skabe de forandringer, som du gerne vil. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *