Online

Sådan skaber du en brugervenlig app

Hvis du ønsker at tiltrække og fastholde brugere på din app, er det altafgørende, at den er brugervenlig. Når du udvikler en app, skal der være fokus på brugeroplevelsen lige fra den indledende fase til hver enkelt interaktion med app’en.

Det er med andre ord vigtigt at udvikle en app, der er nem at bruge, intuitiv og brugervenlig. Derfor er der også en række forskellige trin, som du skal igennem i din app-udviklingsproces.

Brugerresearch og -analyse

Før du begynder at designe og udvikle din app, er det vigtigt, at du forstår din målgruppe og deres behov. Derfor er det vigtigt, at du gennemfører brugerresearch ved hjælp af metoder som brugerinterviews, surveys og konkurrentanalyse for at indsamle værdifuld indsigt i, hvad dine potentielle brugere ønsker og forventer af din app.

Når du har en forståelse for dine brugeres adfærd og forventninger til en app, har du lettere ved at skabe en app, der lever op til deres forventninger og behov.

Definér brugerrejsen

Som følge af din brugerresearch og -analyse, skal du også definere brugerrejsen. Med det mener vi de stier eller processer, som brugerne af din app vil følge, når de interagerer med app’en. Det kan blandt andet omfatte oprettelse af en konto, gemme elementer, foretage et køb m.v.

Når du har defineret de forskellige brugerrejser, har du et bedre grundlag for at skabe en struktur, der guider brugerne til at opnå deres mål – på en intuitiv måde.

Simpelt og intuitivt design

Når det kommer til designet af din app, er det vigtigt, at du holder det simpelt og intuitivt. Det betyder, at der skal være en tydelig navigation samt konsistente designelementer. Det er altafgørende, at dine brugere kan finde det, de leder efter. Derfor bør du også undgå unødvendig kompleksitet samt unødvendige elementer.

Det er en god idé at bruge kendte designmønstre og konventioner, da det gør det meget lettere for brugerne at forstå, hvordan de skal interagere med din app. Ved at anvende kendte designmønstre vil det også virke intuitivt for brugerne i din app.

Skab en logisk informationsarkitektur

Når det gælder selve indholdet i app’en, er det vigtigt, at det organiseret logisk og hierarkisk. Dermed vil det blive lettere for brugerne at navigere. Overvej også brugen af kategorier, tags og andre filtreringsmuligheder, der kan gøre det endnu lettere for brugerne at finde det, de leder efter.

Brugervenlige formularer

Er der formularer i app’en, er det vigtigt, at disse er så enkle som muligt. Sørg for at have klare etiketter på indtastningsfelterne, så brugerne ikke er i tvivl om, hvad de skal skrive. Det er vigtigt, at det er let for brugerne at forstå, hvad der forventes af dem. Derfor er det også vigtigt, at der vises klare fejlmeddelelser, hvis brugerne indtaster forkert data – så skal det stå tydeligt, hvad der skal rettes.

Test af app’en løbende

Det er vigtigt, at du sørger form at din app bliver testet grundigt løbende. På den måde kan du identificere eventuelle udfordringer og problemer, som brugerne oplever i app’en. Ud over at du selv tester, bør du også få andre til at teste app’en og sende feedback. Find testbrugere, der ikke har forudgående kendskab til app’ens opbygning og funktioner, da de måske også har en anden adfærd i app’en end du selv har – og dermed (måske) kan opdage andre problemer i app’en.

Mulighed for tilpasning og personalisering

Det kan også være en god idé at give brugerne mulighed for selv at tilpasse app’en med deres forskellige præferencer. Det kan fx være mulighed for at vælge dark mode, til- og fravælge push-beskeder m.m. Ved at tilbyde disse forskellige tilpasningsmuligheder kan du øge brugernes tilfredshed samt brug af app’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *