Økonomi

Hvorfor det er vigtigt med en a-kasse

Det er utroligt vigtigt at være medlem af en a-kasse, alligevel er der ikke mange der ved, hvad en a-kasse helt præcist er, hvad man skal bruge den til og hvordan man finder den billigste.

Der er mange fordele forbundet med at være medlem af en a-kasse, og i Danmark er der heldigvis mange forskellige og dermed gode muligheder for at du kan melde dig ind i den a-kasse, der passer bedst til dig.

A-kasse kort beskrevet

A-kasse er en forkortelse af arbejdsløshedskasse, når man er medlem af en a-kasse betaler man et månedligt beløb, beløbet er forskelligt for de forskellige a-kasser. Som navnet indikere sikre en a-kasse dig i tilfælde af arbejdsløshed, dette er dog ikke kun den eneste opgave en a-kasse står for, men også at udbetale forskellige ydelser som efterløn og udbetaling af feriedagpenge. Ydermere sørger en a-kasse for at administrere mange forskellige love og regler inden for området samt, at udføre lovbestemte opgaver.

Bliver du arbejdsløs er a-kassen med til at styrke indsatsen i at få ledige danskere ud i arbejde igen og tilbyder også vejledningssamtaler. A-kasserne samarbejder med forskellige offentlige instanser som kommuner og fagforeninger, sammen har de til hensigt at mindske arbejdsløsheden. Det er vigtigt at have en a-kasse da det er din forsikring mod arbejdsløshed, ender du i situationen kan du modtage dagpenge i stedet for kontanthjælp, ydermere vil a-kassen være en aktiv hjælp ift. At få dig i arbejde igen, dette kan være med opfølgningssamtaler eller eventuelt at sende dig på kurser og dermed give dig bedre chancer for, at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Er du ikke medlem af en a-kasse endnu, så find a-kasser her. For at være berettiget til dagpenge skal du har betalt til a-kassen i et år, være aktivt jobsøgende, hele tiden stå til rådighed for arbejdsmarkedet og du skal mindst have arbejdet i 52 uger inden for de sidste 3 år.

Sammenlign a-kasser online

Når du skal finde den a-kasse der passer bedst til dig, er det fordelagtigt at vælge en der høre under den faggruppe du arbejder inden for. Det er selvfølgelig også en fordel at finde en a-kasse der matcher dine behov, til den billigste pris, så du ikke kaster penge ud ad vinduet på de samme fordele, som du kunne have fået billigere.

Når du leder efter en a-kasse er det vigtigt at kunne sammenligne de forskellige a-kasser, vi har i Danmark – og for at lette din arbejdsopgave kan dette gøres online. Når du skal benytter dig af internettet, er det rart med en hurtig internetforbindelse, det kan være noget så frustrerende med langsom forbindelse. Man mister hurtigt overblikket og det er ikke godt, når man leder efter så vigtig en ting som en a-kasse. I Danmark er der heldigvis også mange internetudbydere og dermed også mange muligheder for hurtige internetforbindelser. Med den rigtige internetudbyder, kan du med en hurtig forbindelse, nemt og hurtigt sammenligne de danske a-kasser og dermed finde den der passer bedst til dig og dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *