Økonomi

Invester i fede ting og oplevelser

Synes du ikke, det er så spændende at investere i fornuftige ting som aktier og obligationer? Vil du gerne have noget fysisk eller en spændende oplevelse for de penge, du putter i noget? Så kan det være, at du synes, det er mere spændende at bruge penge på fede ting som biler eller rejser. Selvom de ud fra et økonomisk synspunkt måske ikke er lige så fornuftige og fremtidsmæssigt smarte som aktier og lignende.

Invester i gode oplevelser

Økonomisk set giver det måske ikke så god mening at investere i noget, som man er sikker på, vil miste værdi, som tiden går, og som måske ender med at være ingenting værd. Ser man på det fra dette synspunkt, vil det i sidste ende give underskud på kontoen. Derfor vil det give bedre mening at investere i noget, som man enten ved bliver mere værd, eller som der er en vis sandsynlighed for, bliver mere værd.

Lægger man de økonomiske briller væk, kan det dog godt give overskud på en anden konto at investere i noget, der kan ende med at miste al sin økonomiske værdi. Hvis man investerer i noget, der giver gode oplevelser, har man investeret i sig selv. På denne måde får man en masse gode minder at se tilbage på – og sådan nogle kan der ikke sættes en pris på.

Slip den indre drengerøv fri

Er man lidt af en drengerøv – også selvom man måske er en pige, kan det være, at man synes, at fede biler et godt stereoanlæg eller lignende giver gode og uvurderlige oplevelser. Alt efter hvad man synes, en fed bil er, kan man dog nemt komme ud for, at en investering i en bil ikke kommer til at give overskud på kontoen rent økonomisk. Den glæde, man kan have ved at have den fede bil, kan dog gøre, at det alligevel er det værd.

Det kan også være, at man f.eks. går så meget op i at grille, at det er blevet en hel videnskab. I dette tilfælde skal man selvfølgelig investere i den bedste grill. Her er man dog også ret sikker på, at den ikke ligefrem bliver flere penge værd, når man først har købt den. Men hvad betyder det, hvis man får lov til at udleve sin passion?

At rejse er at leve

En investering, hvor man kan være helt sikker på ikke at få pengene retur, når den først er brugt, er en rejse. Når man først har været på sin rejse, kan man ikke ligefrem sælge den videre eller på nogen måde tjene penge på den.

Til gengæld har man investeret i sig selv. Man har fået en masse gode oplevelser, som man kan tage med sig resten af livet. Det kan være, man er blevet klogere på sig selv. Måske har man lært noget nyt, man kan bruge i andre aspekter af livet. Eller måske har man bare noget at smile over resten af sine dage. Det kan man jo se som en uvurderlig investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *