Uncategorized

Sådan kan I forberede jer på døden i familien

Det kan være utroligt svært at tale om døden. Men det kan blive nødvendigt, hvis der er sygdom i familien eller en person, som er kommet så langt op i årene, at det er ved at være tid til at sige farvel til et langt levet liv.

Snakken kan dog være en smule tabubelagt i mange familier, fordi det er noget, som gør ondt at tale om. Døden betyder unægtelig, at der er tale om det allersidste farvel – og at man ikke vil ses igen. Men taler man ikke om døden, kan det blive svært at f.eks. tilrettelægge en begravelse i den snart afdødes ånd. Faktisk kan det gå hen og blive en udfordring for familien, der så skal til at gætte og måske ligefrem diskutere, hvad den afdøde ville have ønsket at blive begravet i, have af salmer og musik, om personen ville begraves i kiste eller urne og meget mere.

Kender du Min Sidste Vilje?

En af de ting man kan gøre forud for sin død, er at udfylde Min Sidste Vilje. Der er her tale om et dokument, hvor man kan notere ønsker til sin begravelse. Man kan enten give dokumentet til en betroet i familien, eller man kan lave en aftale med en bedemand om, at han får dokumentet, og at familien kommer til bedemanden efter dødsfaldet. Du kan finde en bedemand til Kolding og Trekantområdet på denne adresse: https://www.smukbegravelse.dk/fischers/bedemand-kolding/, hvorfra du kan arrangere tid.

Når bedemanden har Min Sidste Vilje dokumentet, bliver det meget lettere at tilrettelægge den smukke afsked, fordi man selv har den afdødes ord for, hvad han eller hun ville have ønsket. Dokumentet kan indeholde ønsker til påklædning og smykker, man vil begraves med, om man f.eks. ønsker askespredning, hvad der skal synges, hvor man vil begraves, hvis det skal være på kirkepladsen osv.   

Dokumentet er derfor en utrolig stor hjælp, og kan man ikke i familien tale om døden, anbefales det at der bringes styr på Min Sidste Vilje for en mindeværdig og ordentlig afsked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *