Uncategorized

Trænger din cykel til reparation eller serviceeftersyn?

En af de mest almindelige ting, som folk gør med deres cykler, er at køre en tur med den. Men hvad sker der, når din cykel går i stykker? Skal du udskifte den med det samme, eller, kan du selv reparere den? Det afhænger af, hvor slem skaden er, og om din cykel har brug for service eller reparation. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de mest almindelige problemer og give dig nogle tips om, hvilke muligheder der er til rådighed.

Hvad kan gå i stykker på en cykel?

Typisk vil du opdage, at de mest almindelige problemer er ting som revet dæk, eller knækkede kæder. Disse kan i nogle tilfælde repareres relativt let, mens de i andre tilfælde skal udskiftes helt. Hvis dit dæk f.eks. er slidt helt ned, er det sandsynligvis tid til en ny cykel, fordi der ikke er nogen måde at reparere et fladt dæk. Men hvis du har lidt mere slidbane på dækket, og det bare er flået eller punkteret, skal du blot få hullet lappet ved at tage det med til en cykelmekaniker.

Med hensyn til kæder kan det være vanskeligere, fordi de normalt er lavet af metal, hvilket betyder, at der er der ingen måde at lappe dem sammen på. Hvis din kæde er knækket, skal den udskiftes – der er ingen anden løsning. Men hvis problemet med din cykel er mere generelt (f.eks. defekte bremser), så behøver du ikke at tøve, hvis du bor i Herning, fordi cykelcenter Herning har eget cykelværksted til reparation af cykler og serviceeftersyn, som du kan benytte dig af.

Det skal du gøre, hvis din cykel driller

Hvis din cykel ikke fungerer, er der mange ting, du kan gøre for at løse problemet uden at skulle udskifte alle dele. Men hvis en del af din cykel er i stykker eller alvorligt beskadiget, bør du overveje at købe en ny, fordi reparationen oftest ender med at blive langt dyrere end at reparere den, når man tager højde for omkostningerne til dele og arbejdskraft. Hvis din cykel ikke virker, kan du enten forsøge at reparere den selv eller bringe den til en professionel i Herning, som kan hjælpe dig.

Få din cykel til at holde i lang tid

For at sørge for, at din cykel holder i lang tid, så bør du holde cyklens dele ved side. Ligesom du sender din bil til service, så bør du også sende din cykel til service. Til et service bliver din cykel gennemtjekket fra top til bund. Her vil en specialist tjekke hele cyklen for slidtage, tjekke dæktryk, tjekke lys og bremser. Nogle reservedele, såsom bremser, trænger nogen gange til et skift, efter hvor meget du bruger cyklen.

Servicetjek af el-cykel

Hvis du har en elcykel, er det en god idé at gå til servicecheck meget oftere, fordi der er mange komponenter, der skal kontrolleres. Elcykler bør serviceres hver 200 timers brug, eller en gang om året (alt efter hvad der kommer først), og det er kun specialisten, der kan gøre det. Så husk: Hvis din cykel har brug for service, så gå bare til de professionelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *