Økonomi

Stop de økonomiske bekymringer med et lån

Julen er hjerternes fest. Julen er lysenes fest. Julehygge, familiekomsammen, spændte børn, julefrokoster og hyggelige aftener foran fjernsynet. Disse ting og sikkert meget mere forbinder de fleste med december måned.

Men hvis du har økonomiske bekymringer, kan det tage hyggen ud af julehygge. Hvordan får jeg råd til at give nogle gode gaver? Jeg vil jo ikke skuffe børnene. Min kæreste skal da have en uforglemmelig gave. Men uden penge, hvad gør man så?

Gør dine bekymringer til glæder i stedet

Lån penge nu i dag, og slip for bekymringer om utilstrækkelighed over for dem, du holder af. Du skal selvfølgelig sørge for, at du kan betale de lånte penge tilbage hurtigst muligt. Hvis det er på plads, så kan du trygt tage et kviklån. Det er nemlig blevet lettere end nogensinde at komme til penge.

De uforudsete udgifter

Det er særligt, hvis denne eller den forrige måned har budt på nogle uforudsete udgifter. Det kan være, at opvaskemaskinen strejker, eller hunden skal til dyrlæge. Så står man med tomme lommer. For julen koster penge. Her kan kviklån være den helt rigtige løsning.

Det tager ingen tid

I forhold til almindelige banklån er det selvfølgelig lidt dyrere at tage et kviklån. Det skyldes den ekstra service, der er forbundet dermed. Kviklån kræver som regel ingen garanti i modsætning til banklån. Du kan sidde i sofaen eller stå i butikken, mens du ansøger om kviklån.

Ved banklån skal du først bestille tid, lægge et budget, ned i banken og så håbe på, at det bliver godkendt. Derefter er der ventetiden. Ved kviklån får du som regel pengene samme dag.

Lån, når du har behovet

Når der ingen ventetid er, så behøver du ikke at låne, hvis du endnu ikke ved, hvad du skal bruge pengene på. Du kan tage ned og se dig omkring, finde ting, tjekke priser osv. Derefter kan du låne, hvad du har brug for. På den måde kommer du ikke til at låne unødvendigt meget.

Det er let at ansøge

Hvis du er over 18, har nemID og ikke står i RKI, er du egentlig godkendt til at låne. Så lån penge i dag, hvis du allerede ved, hvad du skal give til kæresten, din bedste ven eller nærmeste familie.

Se dig alligevel for – tjek ÅOP

Selv om det er meget let at låne et mindre beløb, er det stadig en rigtig god idé at undersøge markedet. Undlad at tage den første og bedste. Du skal ikke gøre det dyrere end højest nødvendigt.

For at kunne sammenligne de forskellige lån, skal du se efter ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Det kan sammenlignes med kiloprisen på madvarer. Selv om du forhåbentligt har afbetalt lånet inden et år, så er ÅOP den egentlige pris på et lån. Det medregner fx også gebyrer.

Vilkårene er forbedret

Kviklån er dyre. Men for nyligt blev det ved lov bestemt, at ÅOP’en ikke må overskride 35 %. Hvis du har pengene næste måned, kan du trygt låne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *